BLACK PEEL

Kömür maskesi olarak da bilinen siyah maske, son zamanların en popüler cilt maskelerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Aktif kömür son zamanlarda güzellik dünyasının ayrılmaz parçalarından bir tanesi haline gelerek güzellik ürünlerinin içeriğinde kendine yer edinmeye başladı. Popüler bir bileşen haline gelen kömür ve bileşenleri yüz temizleyicileri ve şampuanlardan, sabun ve peeling ürünlerine kadar birçok ürünün içeriğinde yer alarak kullanım alanını genişletti. Siyah maske içerisinde yer alan polifenoller, çok uzun yıllar boyunca toprak altında kalarak mineral bakımından zengin bir hale gelerek, cilt bakımının temelini oluşturmaktadır. Bu moleküllerin ciltteki bakterileri de yok ettiği bilindiği içi, aktif kömür yüz maskelerinin de ayrılmaz parçaları olarak popüler bir bileşen haline gelmiştir.

Siyah maske içerisinde yer alan ve aktif karbon olarak da adlandırılan aktif kömür, yüksek ısıya maruz bırakılarak üretilmektedir. İnce siyah bir toz halinde olan ve yüksek ısıya maruz kalan kömürde çok küçük iç boşluklar ve delikler meydana gelir. Bu durum da kömürün daha emici bir hale kavuşmasına sebep olur. Bir tür kömür olmasına rağmen, siyah maskede kullanılan kömür evlerde kullanılan ve yakılan kömürlerden farklıdır.

Birçok güzellik ürününün içeriğinde kendisine yer edinen kömür, özellikle son birkaç yıldır, cildin canlanmasında ve temizlenmesinde kullanılmaktadır. cilt bakımında düzenli olarak kullanılan ve önemli bir maske haline gelen siyah maske, ciltteki tıkanmış gözenekleri açar, ciltteki lekeleri giderir ve kişilerin pürüzsüz bir cilt görünümüne kavuşmasında yardımcı olur. Siyah nokta denildiğinde akla gelen ilk maske olmasında ki temel sebep ise tam olarak budur. Ciltteki yağ bezelerini dengelediği ve vücuttaki fazla yağı hedeflediği için siyah nokta maskesi olarak da bilinmektedir.

Black peel olarak da adlandırılan siyah maskenin cilde bilinen herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Fakat yine de bu maskeyi kullanırken dikkatli olmakta fayda vardır çünkü aşırı kullanımlarda cilt kuruluğuna, kızarıklığa ve hassasiyete neden olabilmektedir. Özellikle de siyah maskeyi ilk kez kullanacaksınız yüzünüzde denemeden önce, kolunuzun bir kısmında denemelisiniz. Birkaç saat içerisinde eğer vücudunuzda bir kaşıntı veya kızarıklık problemi ile karşı karşıya kalırsanız bu üründen uzak durmanız gerekmektedir. Black peel, aşırı hassas cilt yapısına sahip olan kişiler için pek uygun olmadığından kaynaklı olarak ilk etapta test edilmesi gereken bir üründür. Eğer siyah maskeyi uyguladıktan sonra cildinizde herhangi bir sorunla karşılaşmadıysanız, ürünü gönül rahatlığıyla yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Siyah maskeyi kullanmadan önce diğer tüm maskelerde olduğu gibi ilk olarak yapmanız gereken şey cildinizi temizlemek olacaktır. Unutmayın ki hangi maskeyi kullanacak olursanız olun cildinizi kirlerden arındırmak önemlidir. Çünkü temiz bir yüz, kullanılan maskenin gözeneklerinize nüfuz etmesine yardımcı olacaktır. Aksi takdirde uygulanan maskenin hiçbir etkisi olmayacak ve gözeneklerinizin daha da çok kapanmasına sebep olacaktır. Yüzünüzü iyice temizledikten sonra ise siyah maskeyi yanaklarınıza, burnunuza ve çenenize eşit bir şekilde uygulayabilirsiniz. Fakat siyah maskeyi yüzünüze sürerken göz çevrenize gelmemesine dikkat ediniz. Çünkü göz çevresi vücut içerisindeki en hassas noktalardan bir tanesi olduğu için özel bir bakım gerektirmektedir. Bu yüzden sadece black peel kullanırken değil tüm maskeleri kullanırken dikkatli olmanız gerekmektedir.

Black maskı yüzünüze yumuşak kıllı bir fırçayla sürebileceğiniz gibi ellerinizle de uygulayabilirsiniz.  Uygulama sırasında ise yüzünüze nazikçe masaj yapabilirsiniz. Bu sayede siyah maskenin etkisini daha iyi bir şekilde görebilirsiniz. Uygulama işlemi bittikten sonra ise kuruyan siyah maskeyi 15 dakika sonra ılık su yardımı ile yüzünüzden temizlemeniz gerekmektedir. Yüzünüzü tamamen siyah maskeden arındırdıktan sonra cildinizi demlendirerek bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

BLACK PEEL FAYDALARI NELERDİR?

Son zamanların popüler uygulamalarından bir tanesi olan ve zengin mineral içeriğine sahip olan Black Peel’in cilde birçok faydası bulunmaktadır. Son zamanlarda kadınlar tarafından sıklıkla kullanılan ve cilt sorunlarının çözülmesinde etkili bir peeling ürünü olan Black Pell’in cilde faydaları ise şu şekildedir:

  • İçeriğinde bulunan çinko, potasyum ve kalsiyum gibi vitaminle sayesinde cildi beslemeye yarar.
  • Siyah ve noktaların ve aknelerin oluşumunu engeller.
  • Kan dolaşımını arttırır ve ciltteki nem dengesini korur.
  • Ciltte meydana gelen ödemlerin ve iltihaplanmalarının azalması için kullanılır.
  • Kırışıklıkların ve çizgilerin oluşmasını engeller.
  • Ölü hücreleri temizleyerek, cildin sıkılaşmasını sağlar.
Ücretsiz Analiz İçin Arayın
Lazer Epilasyon
Whatsapp
Merhaba Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?
Merhaba, Angel Güzellik Uzmanı olarak sizlere nasıl yardımcı olabilirim?