PROFESYONEL CİLT BAKIMI

Cilt problemleri bazı faktörlerle beraber ortaya çıkan ve zaman içerisinde kişilerin hayatlarını olumsuz yönde etkileyen sorunları ortaya çıkarmaktadır. Zaman, mekan, genetik faktörler, makyaj, alkol, sigara ve çevresel birçok etkenden zarar gören cilt yıpranır, yaşlanır ve zamanla yapısı bozulmaya başlar.  Cilt yapısında meydana gelen tüm bu olumsuzlukları iyileştirmek, ortadan kaldırmak ve genç tutmak için yapılan işlemlere ise cilt bakımı adı verilmektedir. Cilt bakımının konusunu arz eden bu bakım işlemleri ise süreklilik arz eden uygulamalar olarak karşımıza çıkmaktadır. Sağlıklı bir cilde sahip olmak için yapılan bu cilt bakımını ise kişiler profesyonel cilt bakımı ve günlük destekleyici bakımlar olarak sürekli hale getirmelidir. Aynı zamanda bireyler ciltlerini dışarıdan olduğu kadar içeriden de bazı etkenlerle desteklemeleri gerekmektedir. Vitamin ve mineral takviyeleri, düzenli uyku, sağlıklı beslenme, bol su tüketimi ve sporla cildi desteklemek, yapılan tedavilerin daha hızlı sonuç almasını sağlarken aynı zamanda doğal bir etken olarak da cildin daha sağlıklı kalmasını sağlamaktadır.

Cilt tipine uygun ürünlerin doğru uygulanması ile ciltte akne sorunlarının giderilmesi, siyah noktaların azalması, ozon bakımı ve yüz masajı gibi profesyonel cilt bakımlarıyla cildin çok daha güzel bir görünüm elde etmesi sağlanabilmektedir. Bu profesyonel cilt bakımları sayesinde kişiler ciltlerinin zamana karşı dirençlerini arttırırlar ve genç bir cilt yapısına sahip olurlar.

Özellikle ülkemizde cilt bakımının önemi tam olarak algılanamamış olmakla beraber kişiler cilt bakımlarını yaptırmayı geciktirmektedirler. Fakat ciltte ortaya çıkan problemler oluştuktan sonra yapılabilecek müdahale sonucu ile oluşmadan önceki müdahaleye cildin vereceği tepki farklı olacaktır.  Bu yüzden kişilerin cilt bakımlarına gerekli önemi vererek belli başlı problemler ortaya çıkmadan cilt bakımı yaptırmaları gerekmektedir. İnsan anatomisi açısından sağlık ve estetik bağlamında cildin bakım ve hijyenine özen göstermek kişilerin bazı sorunlarla geç tanışmasına sebep olmaktadır. Özellikle de yaşlılık olgularının meydana gelmesini ve buna bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklık, ciltteki deformasyon, kahverengi lekeler ve cilt sarkmaları gibi problemlerin önüne geçilmesi için kişilerin profesyonel cilt bakımlarını yaptırmaları gerekmektedir.

21 gün ile 30 gün içerisinde kendisini yenileme özelliğine sahip olan ciltte zaman içerisinde ölü hücreler her geçen gün cildin yüzeyine itilerek bireylerin ciltlerinde istemedikleri mat bir görüntünün ortaya çıkmasına sebep olurlar. Bu mat görüntünün yanında aynı zamanda ciltte meydana gelen akne, sivilce ve pürüzlü bir görüntü meydana çıkmaktadır. Profesyonel cilt bakımında ise kişilerin muzdarip oldukları bu problemleri ortadan kaldırmak için aşırı sebum salgısı ve ölü hücreleri uzaklaştırma marifeti ile derinlemesine temizleme işlemi yapılmaktadır. Günlük hayatımızda makyaj, zararlı güneş ışınları, alkol, sigara, stres ve yanlış beslenme alışkanlığı gibi nedenlerle cildimiz sağlığını kaybetmeye başlar. Bu yüzden özellikle 20 yaşından sonra ciltte problem gözetmeksizin herkesin düzenli olarak profesyonel cilt bakımı yaptırması gerekmektedir. Egzama gibi deri hastalıkları olan bireylerle Roaccutane gibi ağır ilaç tedavisi gören kişilere profesyonel cilt bakımı uygulamaları yapılmaz. Bu kişilerin tedavi süreçleri bittikten sonra bir uzman gözetimi altında cilt bakımı desteği almaları gerekmektedir.

Yeni bir cilt hücresinin derinde oluştuktan sonra cildin en dıştaki seviyesine kadar ilerlemesi ve ölü cilt hücresine dönmesi yaklaşık olarak 1 ay sürmektedir. Bu yüzden cilt tipi fark etmeksizin cilt bakımı ayda bir tekrarlanmalı ki cilt ölü hücrelerden arındırılsın ki sağlıklı bir yapıya kavuşabilsin. Aşırı yağlı, sivilce ve siyah nokta üretmeye meyilli  ciltlerde ise bu süre kısa tutulmalıdır. Aynı zamanda profesyonel cilt bakımları yapılırken kullanılacak olan ürünlerin kişilere uygun seçilmesi de büyük önem arz eden bir durumdur. Ürün seçimi kişilerin cilt tiplerine uygun olarak seçilmelidir. Çünkü cilt tipi tayininin isabetli bir şekilde yapılması uygulanacak olan cilt bakımından en etkili sonucun alınmasının püf noktasıdır.

PROFESYONEL CİLT BAKIMININ FAYDALARI

Bireylerin daha sağlıklı bir cilde sahip olabilmeleri için düzenli olarak profesyonel cilt bakımı yaptırmaları gerekmektedir. Profesyonel cilt bakımının ise kişilere faydaları şu şekildedir:

  • Sivilce, siyah nokta ve akne gibi problemleri ortadan kaldırır.
  • Ciltte meydana gelen lekeleri önler.
  • Yaşlanma belirtilerini geciktirir.
  • Ciltteki kolajen üretimini arttırır.
  • Ciltteki gözenekleri küçültür.
  • Cilt rengini eşitler.

 

Ücretsiz Analiz İçin Arayın
Lazer Epilasyon
Whatsapp
Merhaba Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?
Merhaba, Angel Güzellik Uzmanı olarak sizlere nasıl yardımcı olabilirim?